Recomanacions per l’estiu

Les mestres de 5 anys vos enviam unes recomanacions perquè pogueu continuar fent un poc de feina durant l’estiu amb els/les vostres fills/es. Recordau  que  els  nins i nines  aprenen  amb  el  joc i  de  la  realitat  que  ens  envolta. Han  de  ser  activitats  de curta  durada  per no  cansar-se i  així  assegurar-nos que capta l’atenció i ho resol amb èxit. I sobretot, han de ser del seu agradat i mai han de ser vistes com una obligació.

Per treballar lògica matemàtica:

 • Jocs de taula: parxís, la oca, trencaclosques, dominó, memory…
 • Comptar i escriure números, mínim fins al 10 (sempre de forma lúdica): comptar escalons, comptar coses que heu comprat al supermercat, comptar les passes que hi ha d’un lloc a l’altre, mesurar objectes amb una cinta mètrica, comptar copinyes o pedres a la platja, etc.
 • Mirar el calendari i comptar els dies.
 • Relacionar número i quantitat. Mostrar o dir un numero a l’infant i que agafis tantes coses com indica el número.
 • Fer sumes. (horitzontal i vertical). Podeu utilitzar els reglets.
 • Plantejar petits problemes orals de sumes i restes. Exemple: “Si tenc 3 gelats i en compram 1 més, quants en tenc?”

Per treballar la lectoescriptura:

 • Ajudar a escriure la llista de la compra, escriure llistes amb tot el que necessitau per anar a la platja o d’excursió…
 • Mirar, escoltar o llegir contes. Podeu jugar a endevinar que passarà o inventar un final alternatiu i així treballau un poc la imaginació i la creativitat.
 • Jugar a pensar paraules que comencin per una lletra concreta i després intentar escriure la paraula.
 • Escriure cartes a familiars o amics. Una carta pot ser un dibuix i escriure dues coses que ha dibuixat o una frase relacionada amb el que ha pintat.

Per treballar autonomia:
Ajudar amb les tasques de casa: parar taula, organitzar l’habitació, ajudar a cuinar, raconar la roba bruta, vestir-se tot sol, etc. Pensau que podeu aprofitar moltes d’aquestes activitats per treballar els números al mateix temps.

Per treballar la motricitat fina:

 • Modelar amb fang, plastilina…
 • Retallar.

També recomanam una sèrie de quadernets d’estiu. Si ho trobau necessari podeu comprar un d’aquests o algun de similar que trobeu a les papereries.

 • “BON ESTIU DORAEMON”  5-6 anys. Editorial Hachette.
 • “CAP A 1r DE PRIMÀRIA”. Editorial Barcanova.
 • “QUADERNS D’ESTIU. PETIT UNIVERS” 5 ANYS. Editorial Barcanova.
 • “RUBIO. L’art d’aprendre”. (llengua, matemàtiques i medi). 3r INFANTIL.

19 de juny: #quedamacasa

Nins i nines ja ha arribat el darrer dia del curs! A partir de demà ja podeu gaudir de les vostres vacances! Els mestres d’infantil vos desitjam que tengueu un molt bon estiu, que ho passeu molt bé, que descanseu i  que carregueu bé les piles perquè ens tornam a veure al setembre!Vos deixam un llistat amb coses que podeu fer durant les vacances…
Bon estiu a tots i a totes!

18 de juny: #quedamacasa

1.- Ja falta molt poquet perquè s’acabi l’escola i comenci l’estiu. I hi ha res millor que menjar un bon gelat per refrescar-nos?? Per què no ho celebram fent una recepta de polos?? Segur que vos surten ben bons! Si no sabeu com fer-los en aquest enllaç trobareu vàries receptes per fer diferents gelats.

https://www.diaridegirona.cat/oci/2017/06/27/cinc-gelats-casolans-encantaran-als/853818.html

2.- Ara vos proposam que aneu amb la família a un lloc que vos agradi molt a menjar els polos! Que disfruteu molt! 🙂

16 de juny: #quedamacasa

1.- Avui és na Cati qui té un conte preparat per voltros. Aquest conte es diu “El punt”! El voleu escoltar?

http://g2014.ceippuntadenamer.com/wp-content/uploads/2020/06/video_2020-06-15_19-23-39.mp4

2.- Com hem après en aquest conte, encara que a vegades ens pensem que no som capaços de fer alguna cosa, sempre ho hem d’intentar, perquè segur que al final ens sortirà! 
Ara, vos proposam que demostreu la vostra creativitat i que sigueu uns artistes com en Vashti. Així que agafau un paper, una cartolina, un quadern, o qualsevol lloc on pogueu pintar, i les pintures que més vos agradin. Començau per fer un punt o una marca al centre del paper. Després, simplement deixau-vos endur i segur que vos sortirà un quadre preciós! I no vos oblideu de firmar-lo!

cicle infantil – Pàgina 4 – La invitació a la lectura

12 de juny: #quedamacasa

1.- Bon dia! Avui la mestra Ana Fuentes ha preparat un conte per tot vosaltres. Es diu “L’ovelleta que va venir a sopar”. Pitjau a l’enllaç si el voleu veure…

http://g2014.ceippuntadenamer.com/wp-content/uploads/2020/06/Conte-.mp4

2.- Com heu vist al conte la sopa de verdures es converteix en el plat preferit del llop i l’ovella. Ara vos proposam dues activitats…

a) per què no preparau amb la vostra família una bona sopa o puré de verdures per dinar?? sabeu que és molt bona i molt saludable??

b) També podeu agafar algunes verdures que tengueu per casa i usar-les per pintar…mirau com ho podeu fer…

11 de juny: #quedamacasa

1.- Hola nins i nines, la mestra de religió ens proposa fer un partit de fútbol diferent…
Què necessitam?
– 1 capsa de cartró o una cartolina o una tapadora de capsa de sabates…
– Pintam de color verd i feim les marques del camp.
– Per fer les xarxes de les porteries: tela, paper, plàstic, un tros de bossa de patates…
– Per jugar: taps, xapes, pedretes…( seran els jugadors)
– La pilota: agafar un bocí de paper de revista, diari, servilleta i fer una bolla.

COM ES JUGA?
Es tracta de fer un partit on les xapes o les pedres són els jugadors i n’hi ha una que és la pilota. Cada participant disposa d’un cop per moure’n una de les seves o per xutar la “xapa-pilota” amb una de les seves xapes. Guanya el que faci més gols.

2.- Un altra activitat que ens proposa na Magdalena de religió és que vegem aquest vídeo del conte dels tres porquets que segur que vos agradarà molt!

10 de juny: #quedamacasa

1.- Avui vos proposam el joc: QUI RIU PERD!

Aquest joc és per jugar dos participants. Els jugadors se situen asseguts un davant l’altre. Es miren fixament molt seriosos. L’objectiu del joc és intentar aguantar el riure i alhora fer riure a l’altre/a jugador/a. Està prohibit parlar, però està permès fer ganyotes. El qui primer riu, perd i l’altre és el guanyador/a.

2.- Teniu ganes de pintar amb l’ordinador? La nostra mestra d’english, na Fabi ens proposa aquesta activitat ben xula.

https://global.cbeebies.com/activities/sarah-and-duck-game-colouring-game

9 de juny: #quedamacasa

1.- Bon dia nins i nines! Avui és n’Aina la que vol compartir un conte ben entretingut amb voltros. Es diu “UN LLIBRE”, però perquè funcioni necessita la vostra ajuda…. estau preparats??

http://g2014.ceippuntadenamer.com/wp-content/uploads/2020/06/video_2020-06-08_20-41-47.mp4

2.- Heu vist quants de cercles de diferents colors surten al conte de n’Aina?? perquè no vos animau voltros a fer cercles de colors? cercau per casa taps de suro o qualque cosa rodona amb la que pogueu fer estampacions amb pintura. Mirau com pot quedar…

FASE 3: TUTORIES A EDUCACIÓ INFANTIL

Segons les darreres instruccions (BOIB i altres protocols)

http://www.caib.es/govern/sac/fitxa.do?codi=4248232&coduo=36&lang=ca

Una vegada començada la fase 3, es duran a terme al centre les següents activitats presencials:

TUTORIES D’ORIENTACIÓ I ACOMPANYAMENT EMOCIONAL.

Les tutories tindran una durada màxima de 45 min. a Educació infantil.

L’alumnat que vengui al centre haurà de respectar les mesures de protecció. A l’entrada del centre es desinfectaran les mans amb gel hidroalcohòlic i les sabates així com els indicarà el/la mestre/a que hi trobaran. TOTS hauran de venir amb calcetins posats ja que no podran entrar a les aules amb sabates.

Pel moment de LA SORTIDA, les famílies esperaran fora del recinte escolar. Els mestres acompanyaran els infants fins a la porta de sortida.

Aquestes tutories que seran de CARÀCTER VOLUNTARI, es duran a terme tenint en compte el següent calendari:

EDUCACIÓ INFANTIL

Les classes estaran dividides en dos grups:

Moltes gràcies famílies.

8 de juny: #quedamacasa

1.- Memory casolà.
L’activitat d’avui, va molt més enllà de jugar-al-memory, preparar i crear el joc també és l’estona que estareu junts, el valor que ells donen a que tu estiguis per ell/a, com decidiu com el fareu, el número de peces, de quina temàtica, i a més, estareu allà per si us necessita i això que sembla tan diari i tan petit, pot esdevenir un gran món i una petita anècdota per a més endavant.
A més, de cada vegada, els anam fent més autònoms i els anam dotant d’estratègies per anar-se’n ensortint en les seves tasques escolars.
Així què…Preparats per a fer aquest memory?

Què necessitarem?
• Peça de cartró
• Tisores o cúter
• Regle
• Llapis
• Pintura
• Aigua
• Pinzell

El podeu pintar com volgueu. Aquest només és una idea.

2.- Si quan sortigueu de casa a fer una volta agafau fulles, flors, pedres o altres cosetes que trobeu, mirau què podeu fer…!